FAQ

FAQ

– spørgsmål og svar om kunstterapi

Kan kunst helbrede?

Kunst kan ikke ændre verden eller virkeligheden. Men det kan ændre et menneskets bevidshed. Og det menneske der er forandret af kunsten, kan med sin nye indsigt prøve at ændre virkeligheden.

Mennesker består af krop, psyke, sjæl og ånd, der er tæt forbundet med hinanden. Vores psykiske tilstand kan direkte aflæses i vores krop og omvendt. Når det gør ondt i sjælen, gør det også ondt i kroppen. Undertrykte følelser sætter sig som spændinger i kroppen.


I kunstterapien arbejder man for at opnå en balance mellem krop, psyke og sjæl. Gennem kunstnerisk udfoldelse med farver, form, og tegning kommer man i dialog med sin sjæl og sanser. Når man fordyber sig i oplevelsen af farverne, formens opståen og stregens dynamik, forstærkes sansningen. Vejrtrækningen bliver dybere og langsommere. Følelserne får lov til at få frit løb. Lige pludselig står tiden stille og nu mærker man hele sig selv, både fysisk, psykisk og helt ind i sjælen. I processen opbygger man en indre styrke og de helbredende kræfter som medvirker til helbredelsesprocessen.


Kunstterapi kan anbefales som supplement til anden behandling, ikke mindst fordi det for en stund, fjerner fokus fra sygdom og lidelse. I stedet oplever man større fokus på egne styrker og muligheder. 

Skal jeg være god til at tegne og male?

Kunstterapi kræver ingen forkundskaber. Jeg vejleder dig igennem øvelserne og viser udførligt teknikken. Det handler ikke om at være god og dygtig, men om at være BEVIDST, OPMÆRKSOM og NÆRVÆRENDE i det man laver. Vi eksperimenterer og går på opdagelse i den kreative verden. Her er det tilladt at lave fejl og "grimme" resultater. Den indre kritiker bliver sat udenfor døren. Men opgaverne kan være krævende og udfordrende - så sker der også en udvikling.


Er du erfaren maler/tegner, får du også meget ud af kunstterapien. Niveauet og opgaverne bliver tilpasset individuelt.


Er du selv i gang med nogle malerier eller tegninger, som du vil have en kommentar og hjælp til at komme videre med - kan vi også kigge på det sammen.

Hvilke materialer skal jeg have med?

Jeg sørger for alle materialer som du får brug for til opgaverne; papir, farver, kul, vokskridt, ler og voks.


Hvis du har behov for at arbejde på opgaverne derhjemme, må du gerne skaffe egne materialer - jeg kan rådgive dig i hvad du skal købe.